یکی از موضوعات بسیار مهم در بحث اصلاح و هدفمندسازی یارانههای انرژی بخش صنعت، اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها است. در زمینه فرمول خوراک پتروشیمیها در سال 1394 بعد از کش و قوسهای فراوان، وزارت نفت فرمول نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی را بر اساس متوسط قیمت فروش داخلی گاز و همچنین چهار هاب گازی دنیا تعیین کرد و برای شفافیت هرچه بیشتر و امکان سرمایهگذاری در ...
کارشناس اقتصاد انرژی گفت: اصلاح نرخ خوراک پتروشیمیها براساس فرمول مصوب در سال 1394 و با ایجاد کف 60 درصد و سقف 80 درصد میانگین وزنی قیمت صادرات و وارداتی گاز ایران به عنوان معیاری از قیمت هاب گازی منطقه خلیج فارس است.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفتی ایران در خصوص افزایش نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع، گفت: امسال دولت تصمیم گرفت خوراک واحدهای پتروشیمی را بر مبنای دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان حساب کند، ولی اجازه بدهد واحدهای پتروشیمی ارز خود را بر مبنای ارز بازار مبادلهای ۳۸ هزار تومان بفروشند؛ با این وضعیت، به نظر نمیآید که شوکی به بازار سرمایه وارد شود.
مدیرعامل هلدینگ پتروفرهنگ، با اشاره به افزایش قیمت خوراک پتروشیمیها گفت: این افزایش قیمت نه همسو با منویات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و شعار سال است، نه نسبتی با قیمتهای جهانی دارد و نه کمکی به رقابتپذیری ما در شرایط تحریمهای ظالمانه میکند. بلکه به مسلخ بردن صنعت متانول کشور و ظلم به فرهنگیان است.
یک کارشناس اقتصادی در واکنش به افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها تاکید میکند: این ضربهای که به پتروشیمیها زده شده، دو سه ماه آینده در جهش نرخ ارز خود را نشان خواهد داد؛ چراکه صادرات محصولات پتروشیمی در دو ماهه اول سال نزدیک به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است، بنابراین ادامه این اتفاق در ماههای آینده، بالانس ارزی کشور را برهم میزند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از امکان بررسی پرونده افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها در این سازمان خبر داد و گفت: اگر احیاناً افزایش قیمتی بر طبق مقررات نباشد به محض اینکه سازمان صمت برای ما گزارش بدهد در کمترین فرصت ممکن رسیدگی می کنیم.
عمده مقاصد صادراتی ما در حوزه محصولات پلیمری به ترکیه بوده و در حوزه محصولات شیمیایی افغانستان است. البته امارات متحده عربی، بازارهای آفریقایی، بازاراهای آسیای مرکزی بازراهای اروپایی را هم امسال هدفگذاری کرده ایم.
نشست ارائه فرصتهای سرمایهگذاری بهمنظور توسعه میدانهای مستقل گازی (خامی) و تأمین کمبود خوراک مجتمعهای پتروشیمی با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برگزار شد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، ضمن اشاره به خرید مستقیم ارز صادرکنندگان توسط بانک مرکزی، عنوان کرد اگر بانک ها قدرت تراستی ها در نقل و انتقال ارزهای صادراتی را داشته باشند، این اقدام منجر به تسهیل در ورود ارز های صادراتی خواهد شد.
نرخ خوراک یک معضل تمامنشدنی برای اقتصاد کشور و پتروشیمیهاست و هر روز شاهد دستکاری در این نرخ هستیم که نتیجه آن زیان صنایع و تعطیلی پتروشیمیها خواهد بود.